Skip to main content
Prenax

Over Prenax.

ONZE VISIE

Erkend worden als 's werelds meest vertrouwde partner voor het beheer van op abonnementen gebaseerde bronnen

 

ONZE MISSIE

Prenax biedt bedrijven en instellingen over de hele wereld een service voor het uitbesteden van de inkoop en het beheer van op abonnementen gebaseerde bronnen, ondersteund door een eersteklas, toegewijde klantenservice en een gebruiksvriendelijk platform.

OORSPRONG

Prenax werd in 1993 in Zweden opgericht door twee voormalige IBM-medewerkers met een passie voor het creëren van een abonnementenbeheersysteem dat de complexe behoeften van bedrijven en servicegerichte industrieën kon ondersteunen. Een gezonde groei volgde en in de jaren daarna werden kantoren in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, de VS en APAC opgezet. Prenax deed wereldwijd een reeks overnames en groeide tegelijkertijd organisch. De organisatie heeft de afgelopen 27 jaar ervaring en kennis opgebouwd, waardoor Prenax de nummer één wereldwijde zakelijke leverancier van abonnementen, lidmaatschappen, boeken, rapporten, databases en grote licenties is geworden. Meer recentelijk, in november 2020, heeft Prenax LM Information Delivery overgenomen, waardoor het 's werelds grootste abonnementenagent in Europese handen is geworden.

Prenax blijft een particuliere organisatie. Het ondersteunt een gevarieerd klantenbestand, variërend van advocatenkantoren, banken en boekhoudpraktijken tot farmaceutische, academische, publieke organisaties en overheidsinstellingen.

Bedrijfsleiding.

  • Delphine Panier - Directrice
  • Richard Puijk - Country Manager

Duurzaamheid.

Duurzaamheid is een belangrijke pijler van Prenax en, als zodanig, nemen wij onze ESG-verantwoordelijkheden als bedrijf zeer serieus. Dit betekent milieu, arbeids- en mensenrechten, ethiek en duurzame inkoop. 

We zijn dan ook trots op onze EcoVadis-accreditatie, die getuigt van het harde werk dat het Prenax-team op dit gebied heeft verricht.

De zilveren onderscheiding plaatst Prenax in de top 20% van de 75.000 bedrijven die EcoVadis in 2021 heeft beoordeeld.